sunnuntai 28. elokuuta 2016

Aamutakki.


Se ikävä iskee kaikki kerralla. Ikävä jo tätä kaupunkia jossa olen juuri oppinut kävelemään oikeaan päähän metrossa, jossa tiedän minkä korttelin takana on salainen puisto, mistä saa mukaan oikein hyvää mehua. Ja ikävä ihmisiä jotka puhuvat vierasta kieltä josta nyt ymmärrän jotain, osaan nauraa mukana. Ja samalla ikävä äitiä. Ja kesäpäiviä jolloin satoi ja me otimme äidin kanssa viltit ja katsoimme televisiosta Lovejoyta. Takapihan märän nurmikon tuoksu ja kastuneet lakanat narulla.

Ikävä ystäviä joiden luokse pian palaan ja ikävä niitä jotka kohta jätän. Pelko siitä että minut unohdetaan kaikkialla koska en osaa pitää mistään kiinni.
Ja pelko että minä unohdan miltä äidin aamutakki tuoksuu kun tulemme lauantai-illan saunasta.(Tän kirjotin syksyllä 2012. Mulla on ollut tällänen kuukauden pituinen hirvee loputon ikävä, jota en saa paperille. Ja sitten oon päättäny vähän käydä läpi mun pöytälaatikkokirjoituksia. Ehkä jopa järjestellä niitä vähän, johonkin järkevään järjestykseen. Järkevästi. Voi olla että julkasen vähän samalla tänne sitä sun tätä vanhaa ja toivottavasti taas jotain uutta. Kiitos taas tärkeistä ja kannustavista kommenteista. <3 span="">

18 kommenttia:

 1. Niin ihanaa että kirjoitat taas <3

  VastaaPoista
 2. Hei, olen lukenut blogisi ja ihailen sinua suunnattomasti kun olet tämän kauheaakin kauheamman tapahtuman tunteinesi julkistaa. Toivottavasti kirjoittelet jatkossakin. Voimia elämäsi tielle!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, kun kirjoitat. Tätä on odotettu. Terkuin, Hanna

  VastaaPoista
 4. Hei. Sinä kirjoitat hyvin. Tosi koskettavasti. Ja samaistuttavasti. Paitsi, että minulle ei ole tapahtunut mitään, minä olen muuten vain sekaisin. Saan paniikkeja, ajattelen pakonomaisesti kuolemaa, ahdistun ilman varsinaista syytä, joudun syömään lääkkeitä, jotta en ole koko ajan paniikissa, jotta ei tulisi hengenahdistusta ja jotta sydämeni hakkaisi tasaisesti.
  Olen monesti miettinyt, että miksi minulla on tällaista, vaikka minulle ei ole tapahtunut mitään. Ei ole traumaa, ei varsinaista koulukiusaamista, ei perheessä ongelmia. Silti on syömishäiriö, ahdistuneisuushäiriö, paniikkihäiriö, hypokondria, pakkoajatuksia, masennusta. Olen toisinaan ollut epämääräisen kateellinen ihmisille, joilla on syy olla sekaisin. Minulla kun ei ole mitään syytä. Mutta sitten luen jotain siitä, millaista on tosiaan, jos on syy, ja tajuan, että olen taas aivan pöljä.
  Elämä on pelkkä vitsi, mustaa huumoria, mutta toisinaan kaiken tämän ahdistuneisuuden keskellä on kivaakin. Oli syytä olla sekaisin tai ei.
  Paljon voimia ja enemmän niitä hyviä hetkiä.
  Vaikka kaikki ei järjestyisikään, elämä kantaa.

  VastaaPoista
 5. Miten sinä kirjoitatkaan. Kaipaus ja suru tuntuu juuri noin, elämän tapahtumissa ja pikku hetkissä. Tunnet ne hyvin kuin lähimmät elämänmittaiset ystävät. Rakkaan ihmisen menetys, ikävän puristava voima heijastuu kauniin herkässä tekstissäsi. Se kuvaa kuvaamatonta sille, joka on kokenut menetyksen tuskan, surumielisen lohdullisena.

  VastaaPoista
 6. Kiva kun päivität taas

  VastaaPoista
 7. Ystäväni. Olet huikea. Kirjoita se kirja. -Traktori

  VastaaPoista
 8. Mukava taas kuulla sinusta, miten kauniisti kirjoitatkaan. Hyvää syksyä ja kohta jo alkavaa talvea!

  VastaaPoista
 9. Sun tyylisi kirjoittaa on ihan mahtava! Jokainen lause on miellyttävä lukea, tykkään!

  VastaaPoista
 10. Jälleen kerran luin blogisi läpi mietin, että mitä sulle mahtaakaan nyt kuulua.

  VastaaPoista
 11. upeaa tekstiä, koskettavaa todella.

  VastaaPoista
 12. Hei. Sinua ei ole unohdettu.

  VastaaPoista
 13. Tulit mieleeni, kun nyt mainostetaan Ei unohdu koskaan -kirjaa. Tuumin oletkohan ko. kirjassa kertomassa "tarinasi". Tuntuu tosin kömpelöltä kutsua sitä tarinaksi, sillä se kaikki on totta. Ja se on sinun elämäsi. Elämä, jota olet jollakin sisäisellä suurella vahvuudella mennyt eteen päin, vaikka ison osan ajasta tuntuisi pieneltä ja hauraalta. Uskon, että äitisi on läsnä sinussa. Äidit ovat yliluonnollisia, kun kyse on lapsistansa. Ehkä se on se suuri voima sinussa. Välillä olet miettinyt olisiko äiti ylpeä. Olisi äitisi ylpeä sinusta. Yrität tosissasi selviytyä ja mennä eteen päin, unohtamatta menneitä. Tuosta ei voi kuin olla ylpeä. Ja mietit, ettei äiti olisi ylpeä huonoimpina päivinä. Luulen, että olisi silloinkin. Ainakin siitä, että lopulta yrität selviytyä niistäkin ja kirjoitat pahaa oloa pois. Kaiken kaikkiaan kirjoitat hyvin koskettavasti ja kauniista näin rankasta aiheesta. Olet tärkeä vertaistuli monelle. Olet viisas. Olen saanut teksteistäsi siemeniä omiin syvällisiin pohdintoihini. Jos et ole mukana ko. kirjassa, kannustaisin oman kirjan kirjoittamisessa. Lämmin halaus! Kaipaan blogiasi, koska kirjoitat taas?
  -T

  VastaaPoista
 14. Verho elämän ja kuoleman välillä on kuulas, ohut seitti, jonka edessä itse Kuolema on voimaton. Voimaton siksi, että rakkaus ei koskaan katoa. Se on vahva ja elinvoimainen vielä täällä olevien ja rajan taakse siirtyneiden välillä. Äidin ja lapsen välinen rakkauden side säilyy, Se ei pääty kuolemaan, kuolema on vain siirtymävaihe.

  VastaaPoista
 15. Vaikka en tunne sinua, en myöskään unohda. Toivon sinulle kaikkea hyvää.

  VastaaPoista
 16. Tulet monesti mieleeni. Lähetän ajatuksissani sinulle hyvyyttä ja valoa elämääsi

  VastaaPoista