maanantai 20. huhtikuuta 2015

Kevätpesä.


Olen tehnyt itselleni pesän. Katson ohi kulkevia pilviä ja välillä niiden reunoilta pilkahtava auringon lämpö saavuttaa paljaat sääret. Pesä on tarkkaan rajattu valoläikään sängyllä. Sitä ympäröi tyynyt ja peitto ja kaksi kirjaa ja leivänmurunen lautanen. En poistu kotoa. Aluksi aamupäivän aikana, sitten koko päivänä. Olen vain pesässä. Kuuntelen alhaalla kadulla kulkevia autoja. Rytmiä jonka tien toisella puolella oleva bussipysäkki muodostaa. Joku vislaa jonkun perään. Kaksi kertaa tööttäys. Katupöly nousee kuudenteen kerrokseen. Kevään tuoksu iholla. Turvassa turvassa.Kimalaisen silhuetti muodostuu näkökenttään ja hätkähdän hetkeksi. Työnnän varpaallani ikkunan kiinni. Kimalainen törmää lasiin ja tuupertuu ikkunalaudalle. Katselen sitä. Avaan uudelleen ikkunan ja tökin kimalaista varovaisesti kirjan sivun kulmalla ja se pörähtää sekavaan heittelehtivään lentoon. Katson sitä ja katson alhaalla kadulla kulkevaa pariskuntaa ja katson sänkyäni ja katson taivasta. Ja käperryn takaisin pesään.Lempeästi. Ja hitaasti. Annan itseni voida paremmin.

12 kommenttia:

 1. Kiva, että olet taas täällä! Käyn päivittäin katsomassa, oletko tullut.

  VastaaPoista
 2. Moikka. Täälä ollaan. :) Olen pahoillani aika verkkaisesta postaustahdista. Paljon tulee kirjoiteltua, mutta joskus pidempi aika, ennen kuin uskallan kirjoituksia julkaista. Kiitos teille lukijoille ihanista kommenteista ja siitä, että luette. Kaunista kevättä ja lämpimiä ajatuksia kaikille. -L

  VastaaPoista
 3. Helpotuksen huokaus, olet täällä, kirjoitat. Olet taas olemassa. Minulle kun olet olemassa vain jos voin lukea postauksiasi. Tosin valehtelen, kyllä olet tämän tästä olemassa päässäni. Mitäköhän sille onneksi on aamut tytölle kuuluu, ajatus nousee välillä mieleen jos mitään ei ole kuulunut pitkään aikaan.
  Toivottavasti kevät tuo elämääsi virtaa, jotain uutta ja ihanaa. Toivon sitä vilpittömästi. Onnea ja iloa kevääseesi, elämääsi.
  ,H

  VastaaPoista
 4. Mukavaa kevättä ja lämpimiä ajatuksia myös sulle :)
  Toinen, joka kurkkaa tänne lähes päivittäin

  VastaaPoista
 5. Kiva vähän taas kuulla miten sulla menee. Ajatuksissa olet :) Maiju

  VastaaPoista
 6. Mukava kuulla susta, ehdin jo talven mittaan vähän huolestua, hyvää kevään jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Hei! Löysin blogisi kirjoitustaukosi aikana ja luin sen alusta loppuun. Monena päivänä olen käynyt kurkkimassa oletko palannut ja tänään ilahduin todella kun huomasin uusimman postauksesi. En voi kuin ihmetellä miten vahva ihminen olet. Toivon sinulle kaikkea parasta, paljon aurinkoa ja iloa elämääsi! -Henna

  VastaaPoista
 8. Kiitos tästä blogista. Tämä on tärkeä, monella tasolla.

  VastaaPoista
 9. Löysin blogisi ihan sattumalta viime yönä. Suren äitiäni ja vaikkakaan mistään samanlaisesta ei olekaan kyse, yöt saattavat mennä valvomiseksi. Luin koko blogisi läpi, jokaisen sanan. Aurinko ehti nousta kun pääsin viimeiseen postaukseesi. En muista koska viimeksi jokin olisi koskettanut samalla tavalla.

  Tämä sun tarina on tärkeä, kuten Araminta tuossa myös sanoi. Olet joutunut kokemaan jotain niin käsittämätöntä, josta selviämiseen ihminen yleensä tarvitsee juuri niitä ihmisiä, jotka sinulta riistettiin. Sinä selvisit hyökkäyksestä, mutta en liene väärässä jos sanon, että siitä on ollut selviytyminen kaukana. Jäit henkiin, mutta jäitkö eloon?

  Tällainen tarina aiheuttaa uteliaisuutta ja se on ihan luonnollista. Ihminen on sellainen. Se myös aiheuttaa sääliä ja sympatiaa, Tulet tarinallasi tutuksi. Herää suojeluvaisto.

  Toivottavasti jaksat vielä kirjoittaa, kertoa tarinaasi. Ehkä käydä tuon pahan päivän läpi kerralla? Siitä saattaisi olla itsellesikin apua ja muillekin. Osaat ilmaista ja koskettaa. Se on lahja.

  Toivotan sinulle sydämestäni onnea ja iloa elämääsi. Koskaan tuota tapahtunutta ei voi pyyhkiä pois, mutta ehkä juuri sen tapahtuneen vuoksi sinusta on tullut ihminen, joka voi auttaa muita.

  Minua autoit viime yönä, tässä omassa surussani, sinun suruusi verrattuna lempeämmässä, mutta silti suurimmassa, minkä olen kohdannut.

  Voi hyvin <3

  VastaaPoista
 10. Ihanaa että kirjoitat taas <3 Toivon onnea elämääsi

  VastaaPoista
 11. Minäkin käyn usein katsomassa onko tullut uusia postauksia. Toivotan sinulle ihanaa kevättä ja paljon onnen ja ilon hetkiä elämääsi.

  VastaaPoista
 12. Hei!
  Päädyin blogiisi taannoin sattumalta ja kuten niin monet muut, luin kaiken kerralla. Mutta tunsin kerralla niin paljon, etten osannut kommentoida mitään, piti ottaa ensin etäisyyttä. Olen pahoillani, että olet joutunut kokemaan hirveää. Kirjoitat upeasti, tunnen saavani maailmastasi kiinni, tietysti vain siivun verran, mutta aidon ja rikkaan siivun. Myös: minä samastun sinuun. Erillisyyden tunteen osalta, mulla on hyvin usein ihan samanlaista. Vähitellen harvemmin, mutta silti. Ei traumasta johtuen, en oikein edes tiedä miksi. En voi tietysti tietää, millaista on ison surun varjostamana tuntea mitä tunnet, enkä halua vähätellä suruasi, haluaisin vain kertoa, että erillisyydessä on paljon myös yleisinhimillistä ja luen teksteistäsi ensisijaisesti ihmisen, suuresta surusta huolimatta samanlaisen kuin kaikki muutkin. Joten muistathan, ettet ole yksin.

  VastaaPoista