keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Tuhannen kyyneleen jälkeen.

Tuhannen kyyneleen jälkeen kampaan hiukset ja vedän sukkahousut jalkaan. Pujotan ison villapaidan pään yli. Nappaan taskuun metrokortin ja uhmaten surua, joka hukuttaa lähden ulos. Ihmisten ilmoille. Kaksi minuuttia metron saapumiseen, kaksi minuuttia epäröintiaikaa. Seison paikallani ja laitan musiikin lujemmalle. Et muserra minua nyt.

Monta viikkoa olen nyt itkenyt itseäni. Uusia arpia. Miksi minä en saa olla kaunis? Jos on jo menettänyt paljon, pitääkö vielä menettää terveys, kaunis tukka, virheetön iho, jaksava keho. Ryven. Ja nostan kaulahuivin reunaa korkeamalle kasvojen eteen, isommat aurinkolasit nenällä. Pipo syvällä päässä. Mutta kuitenkin päätin lähteä johonkin. Johonkin ulos. Todistaakseni muka että minua ei pysäytä fysiikka, ei kiinnosta ulkoiset seikat. 
Vale. 
Itken huivin takana. Äiti. Miksi minä? Niin pinnallista ja niin syvää. Kahta itkua samalla hetkellä. Katson kauniita ihmisiä tummennettujen linssien takaa, sankarittaria, prinssejä, upeita. Katson ja otan alistuneen askeleen taaksepäin varjoon. Älkää huomatko minua.


Metro saapuu, mutta minä nousen takaisin ylös maan alta. Palaan asunnolle. Lyötynä.
Niin itsesäälin partaalla, että melkein naurattaa. Mutta ei naurata.

7 kommenttia:

 1. Sinä olet kaunis. Sisältä ja ulkoa. Mitä ihmettä sekoilet?
  -Ak

  VastaaPoista
 2. Oh, ak:n kommentin kysymys sai mut kyllä nauramaan. Välillä menee huonosti. Ja sit sekoilen. Sit pitää yrittää ajatella muutakin, jotain järkevää, muutakin kun omaa napaa. Totta.

  VastaaPoista
 3. TÄYSIN samaa mieltä kuin ak!

  VastaaPoista
 4. Komppaan Anoa, koska sano sen ku meinasin...
  Nyt vaa ihmisten ilmoille sieltä! :)

  VastaaPoista
 5. Luin blogisi toissa päivänä alusta loppuun.
  Ja sitten jäin odottamaan jatkoa...

  Paljonkin heräsi ajatuksia, mutta jos sanon sen tärkeimmän: Sinulle on annettu kirjoittamisen lahja!

  Valoa ja iloa elämääsi!!

  VastaaPoista
 6. Osalla se kauneus on vaan kulissia, näytelmää. Sitä naytelmää on vaikea seurata, kun itse ei jaksa vetää mitään roolia, vaan on tukka paskasena ja silmät punasena itkuista.

  Voimahali

  VastaaPoista
 7. Olet niin kaunis ja aivan pöyristyttävän ihana!

  VastaaPoista