maanantai 20. helmikuuta 2012

Odotus.

Kahvila sulkee valot, mutta minä jään istumaan pöytään. Juon hitaasti kahvia, haaleaa. Kirjaimet oudossa järjestyksessä, tuijotan tuntematonta sanaa. Tuntematon sana tekee minut tuntemattomaksi. En ole osa mitään. Täällä vähemmän kuin aikaisemmin. Viikontakainen turvallisuuden tuulahdus on kääntynyt tyhjyydeksi. Turvassa on yhtä kuin tyhjä.
Myöhässä. Turvallisuus tuli myöhässä. Tai ehkä oma eläminen alkoi myöhässä. Olisit tyhjyys antanut minulle vielä hetken aikaa leikkiä. Elää turvallista oloa. Olisit vielä yhden rakastumisen antanut. Yhden sylin johon käpertyä. Ennen kuin tulee tyhjyys. Ja mitä sitten?

Ovi edessäni liukuu auki vasemmalle. Tyttö kävelee kuin unesta ulos, takki käsivarrella, toinen käsi laukun kahvassa. Ovi liukuu kiinni oikealle. Ovi auki vasemmalle. Mies kännykän kanssa, olalla nahkainen salkku, kiireiset kasvot. Ovi kiinni. Kädet haalean kahvin ympärillä. Ovi auki. Äiti ja lapsi, lapsi kiukutteleva, ei jaksaisi yhtään kävellä. Äiti ottaa kädestä kiinni. Toinen nainen kiertää heidän takaa, nopeat askeleet, korkokengät, sormet valmiina tupakalle. Ovi kiinni. Ovi auki. Kahvi jäähtyy. Odotus jatkuu. Poika, huppu päässä, kuulokkeet korvilla, ei huomaa vastassa olevaa naista, ehkä äiti. Ovi kiinni. Ovi auki. Ei ketään. Ovi kiinni. Ovi auki. Viimeinen, väsynyt, laukun hihna on katkennut, luovuttanut selkä. Ovi auki. Ovi kiinni. Ei ketään. Ovi auki. Ovi kiinni. Ei ketään. Ei ketään.
Tyhjyys.

6 kommenttia:

 1. Toivon että jonain päivänä löytäisit rauhan ja turvallisuuden. Päivä vain ja hetki kerrallaan eteenpäin, ilman vaatimuksia, lupa olla pieni ja heikko.

  VastaaPoista
 2. Luin blogisi kertaistumalta ja olen sanaton... Mutta ajattelin kuitenkin kommentoida, että toivon sinulle voimia jatkaa elämää kaiken ahdistuksen keskelläkin!

  VastaaPoista
 3. On vaikea löytää sanoja, joilla saisit voimaa ja rohkeutta elää elämääsi turvallisuutta tuntien. Ehkä kulkemalla pienin askelin, mutta aina lujasti eteen päin. Miten voisi unohtaa sen mitä ei voi muuttaa ja tulla vahvaksi. Eilinen on mennyt ja huominen ei ole vielä tullut. ELÄ tätä hetkeä tärkeänä pitäen. Kaikkea hyvää sinulle.

  VastaaPoista
 4. Vaikea kommentoida, jotta en kirjoittaisi toisin kuin tarkoitan. Tyhjyys pohjimmiltaan sisältää kaiken, myös rakkauden - se on sinussa ja sinulle. Luota siihen. Sinä olet arvokas ja kuten huomaat tärkeä meille monille. Meille merkitsee paljon se, että jaksat uskoa huomiseen ja luottaa tulevaan. Se kuuluu sinulle.
  Paljon voimaa toivottaa
  - T <3

  VastaaPoista
 5. Arvostan valtavasti ilmaisukykyäsi. Olet tavattoman lahjakas, herkkä ja omaääninen. Hirmuisten kokemusten jälkeen toivoisin sinulle rauhaa. Että jonain päivänä olisit vapaa käyttämään lahjaasi...

  VastaaPoista
 6. ajattelen sinua melkein päivittäin..aina kun tulee omalla kohdalla jokin vastoinkäyminen niin sinä tulet mieleeni aika pian ja tarkoitan että hyvällä tavalla ja sitten se oma asia ei olekaan enää niin "tärkeä"..miksi näin on niin vaikka sinulla on äärettömän vaikeaa ja yksinäistä niin samalla olet järisyttävän suuri esikuva ( ainakin minulle ) siitä että ihminen selviää, ihan oikeesti kun ihminen haluaa elää ! Kun näitä asioita haluaa oikeasti niin kyllä se rakkauskin sieltä löytyy mutta se voi kestää...postin toimitusajat kun ovat aina olleet vähän kyseenalaisia ;) mutta hitto sanon vaan että jos joku on Selviytyjä niin se olet Sinä !!!!

  VastaaPoista