torstai 10. marraskuuta 2011

Aion.


Aion mennä tapaamaan häntä. En nyt. En ehkä ensi kuussakaan. Mutta aion. En jaksa enää olla tässä epävarmuudessa. Pelko. Epämääräisyys. Huoli. Puolen vuoden välein, kun tiedustelemme, milloin hän pääsee vapaaksi. Vai pääseekö hän? Mitä sitten tapahtuu? Mitä jos törmään häneen kadulla? Mitä jos hän tulee oveni taakse? En haluaisi enää miettiä sitä.  Haluan päästää irti. 

Miten hän voi?

Luulen, että jos näen hänet, jotain liikahtaa eteenpäin. Sitten tiedän. Ehkä hän on todella pieni. Pieni ja sairas, niin kuin uutislähetyksessä sinä kesänä. Tai ehkä hän on lihonut, psyykelääkkeet lihottavat. Ehkä hän ei näytä lainkaan samalta. Ehkä hän ei katso minua silmiin, ehkä minä en häntä. En luultavasti sano mitään. Katson vain. Että siinä hän on, ihan ihminen. Ei jumala, ei hirviö. Ei kuollut. On vaan. Ja sitten voin antaa hänen olla.

6 kommenttia:

 1. Rohkeutta sinulle rakentaa silta yli synkän virran.
  Päivä kerrallaan eteenpäin.

  T. Miina

  VastaaPoista
 2. Kyl vaa elämäs välil nii vaikeet o.

  VastaaPoista
 3. Olet vahva ja rohkea, nostan hattua sinulle ! Voimia toivotan jokaiseen hengenvetoon ! Kirjoituksesi ovat todella sanattomaksi vetäviä, tyhjentäviä mutta silti haluan jotain sanoa...olet rohkein tietämäni ihminen jos se yhtään helpottaa kaiken "myllerryksen"keskellä? Kaikkea hyvää ja paljon haluan sinulle toivottaa!

  VastaaPoista
 4. Olet rohkea. Ei ehkä ole helppo tavata häntä, mutta niin kuin sanoit ehkä jotain liikahtaa eteenpäin.
  En tunne näitä termejä, mutta onko hän vangittuna vankilassa vai vankimielisairaalassa, vai miksi sitä nyt kutsutaan, kun ihminen tuomitaan syyntakeettomana pakkohoitoon.
  Voimia sinulle! Kiitos, että kirjoitat!
  -Lullu

  VastaaPoista
 5. Hitchcock on sanonut että pelottavinta on se, mitä ei näe. Siksi tuntuisi näin intuitiivisesti viisaalta käydä antamassa hänelle muoto, tuore muistikuva. Jos ei muuta, ainakin olisit osoittanut itsellesi olleesi mielettömän rohkea.

  En malta olla ihmettelemättä kuinka voit kantaa mukanasi noin raskasta taakkaa ja samalla levittää niin positiivista energiaa. Se on käsittämättömän hienoa.

  VastaaPoista
 6. Oh! Voimia. Luulen, että niitä saat lisää, kun tuon teet.

  VastaaPoista