perjantai 18. kesäkuuta 2010

Hengitys ja hyvät rusketusrajat.

Makaan pitkään hereillä sängyssä. Kuuntelen poikaystäväni hengitystä. Pitkä sisäänhengitys ja tuhahdus ulos, tasaiseen tahtiin. Katselen häntä. Mietin. Mietin, kuinka helppo nukkuva ihminen on murhata. Kuinka puolustuskyvytön ihminen silloin on. Unenmaassa, kaikesta tietämätön. Mietin sitä, ja kirkuminen ja sekasorto alkaa soida päässäni. Karjuminen. Kauhu. Miten hän tulikin niin hiljaa. Käyn hakemassa lasin vettä. 

Minulle sanotaan usein, ettei sellaista voi tapahtua. Ainakaan toista kertaa. Hengenvedot alkavat kuulostaa raskaalta. Kuuntelen tuulta, kosketan varovasti poikaystäväni päätä, ja vedän käteni kavahtaen kauemmaksi. Älä koskaan lakkaa hengittämästä.

Haen toisen lasillisen ja juon sen vessassa. Katselen itseäni peilistä. Puhdistan kasvoni kasvovedellä. Pesen hampaani. Juon lisää vettä. Pesen välillä hampaat keskellä yötä. Tulee puhtaampi olo. Tunnustelen arpiani, katselen niitä. Mietin jälleen kerran, mitä ihmiset ajattelevat kun laitan huomenna bikinit kun menen uimaan. Mutta käytän silti bikineitä. Mietin kömpelöä kokovartalouimapukuani sinä kesänä. Näytin sillon lapselta. Hymähdän sille tosiasialle, että vaikka kuinka ahdistunut olin sillon, halusin mennä rannalle ruskettumaan. Alan nyppiä kulmakarvojani.

Mietin ystäviäni. En usein kirjoita heistä, he ovat koko ajan läsnä. En koskaan, koskaan kuitenkaan unohda sitä, että he ovat. He ovat kuin perheeni. Paitsi että perhe, se joskus... vain on. Ystävät eivät. He eivät ole itsestäänselvyys. Olen onnekas. Vaikka olenkin yksin tämän kokemuksen kanssa, en koskaan kuitenkaan ole. Ystäväni eivät enää kavahda arpiani. Vai kavahtavatko? Selkäni takana? No mitä sitten, he ovat silti aina lähellä. Kaikilla on arpia. Ilman ystäviäni käyttäisin vieläkin kokovartalouimapukua.

Luen kirjotukseni läpi. Naurahdan sekavalle ajatuksenkululleni: Murhayöstä hyviin rusketusrajoihin. Perussetti. Nyt palaan nukkumaan.


2 kommenttia:

  1. Tää oli hieno ja koskettava teksti. ÄLÄ lopeta kirjottamista <3

    VastaaPoista
  2. Lueskelen baby näitä vanhempia kirjoituksiasi.
    Kirjoitat niin kauniisti. Olet ihana ja rakas.

    VastaaPoista